משיכת כספי פיצויים, כדאי או כדאי להמתין?

כספי הפיצויים מהווים נדבך חשוב ומשמעותי בחיסכון הפנסיוני של כל אחד מאיתנו. למעשה, הפיצויים מהווים כשליש מסך כספי הפנסיה אותם נקבל בבוא העת בגיל הפרישה. לכן, החלטה למשוך את כספי הפיצויים כיום, גם אם היא נראית מפתה או הכרחית, עלולה לפגוע באופן משמעותי בביטחון הכלכלי שלנו בעתיד.

נניח לדוגמה שאדם בן 67, שהגיע לגיל פרישה, צבר לאורך השנים בקרן הפנסיה שלו 1.5 מיליון ש"ח. מתוכם, כחצי מיליון ש"ח (שליש מהסכום), מקורם בכספי הפיצויים שהופרשו עבורו. אילו אותו אדם היה מושך את כספי הפיצויים במהלך שנות העבודה, קצבת הפנסיה החודשית שהיה מקבל הייתה נמוכה בכ-30% מהסכום לו הוא זכאי כיום. משמע, במקום קצבה של נניח 9,000 ש"ח, הוא היה מקבל רק כ-6,300 ש"ח מדי חודש. הפער המשמעותי הזה יכול להיות ההבדל בין פרישה מכובדת לבין קושי כלכלי של ממש.

חשוב לזכור שכל שקל שנחסוך לפנסיה הוא קריטי. לכן, גם אם אנו חווים כיום קשיים כלכליים או רוצים לרכוש מוצר יקר, מומלץ להתאזר בסבלנות ולהימנע ממשיכת כספי הפיצויים. כל שקל שנשאיר בחיסכון הפנסיוני, יצבור תשואה לאורך עשרות שנים וישרת אותנו היטב בבוא היום.

בנוסף, משיכת כספי פיצויים עשויה להיות כרוכה בתשלומי מס. נכון לשנת 2024, אם סכום הפיצויים עולה על תקרה של שכר חודשי אחרון כפול 1.5 כפול מספר שנות העבודה, ולא יותר מ-13,750 ₪ כפול מספר שנות העבודה, נדרש לשלם מס הכנסה על הסכום העודף. מנגד, השארת הכספים בקופה תאפשר לנו ליהנות מפטור ממס רווחי הון על הרווחים שייצברו לאורך השנים.

ואם בכל זאת אין ברירה ואנחנו חייבים למשוך כסף? במקרה כזה עדיף למשוך רק חלק מכספי הפיצויים, את הסכום המינימלי הנחוץ על מנת לצלוח את המשבר הנוכחי. זאת מאחר וככל שנמשוך פחות, כך הפגיעה בפנסיה העתידית שלנו תהיה מצומצמת יותר.

קיימות מספר אפשרויות למשיכה חלקית של כספי הפיצויים:

1. משיכת חלק מהפיצויים הפטורים ממס והשארת היתרה בקופה.

2. משיכת חלק מהפיצויים תוך תשלום מס, ויעוד היתרה לרצף פיצויים לטובת משיכה עתידית של סכום גדול יותר בפטור ממס. 

3. משיכת חלק מהפיצויים הפטורים ממס ויעוד היתרה לרצף קצבה, כך שיצטרפו לקצבת הפנסיה העתידית.

לסיכום, כספי הפיצויים מהווים נכס אסטרטגי משמעותי בתכנון הפרישה של כולנו. ככל שנצליח לשים בצד את הפיתויים של ההווה ולשמור על הכספים האלו לעת זקנה, נוכל להבטיח לעצמנו עתיד כלכלי בטוח ושקט יותר.

מה הדרכים הטובות והנבונות ביותר לחסוך? קראו פה על פוליסות חסכון

יש עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך;

השפעות החקיקה על גיל הפרישה בישראל והשוואה למדינות אחרות

בישראל, גיל הפרישה הרשמי עומד כיום על 67 שנים לגברים ו-62 שנים לנשים, עם תוכנית להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-65 עד לשנת 2032. שינויי חקיקה בנושא גיל הפרישה הם נושא משמעותי שמשפיע על חיי הציבור הרחב, במיוחד בתקופה שבה תוחלת החיים עולה ותקופות הפנסיה מתארכות. במאמר זה נסקור את

למאמר המלא >>

שינויים מרכזיים בתחום החיסכון הפנסיוני בקיץ 2024

בקיץ 2024, תחום החיסכון הפנסיוני בישראל חווה שינויים משמעותיים בעקבות רפורמת הפנסיה החדשה שהחלה ב-1 ביולי 2024. רפורמה זו נועדה לשפר את השקיפות, להפחית עלויות ולספק לחוסכים שליטה רבה יותר על החיסכון הפנסיוני שלהם. במאמר זה נסקור את השינויים המרכזיים שהתרחשו בתחום. רפורמת הפנסיה 2024 הרפורמה החדשה מביאה עימה מספר

למאמר המלא >>

הלוואה ממוצרים פנסיוניים – האופציה שכדאי להכיר

רבים מאיתנו מוצאים את עצמם מדי פעם בצורך בהלוואה, בין אם זה לרכישה משמעותית, שיפוץ הבית, או סתם לצורך גישור על תקופה מאתגרת. אבל איפה כדאי לקחת הלוואה? הבנקים הם כמובן האופציה הראשונה שעולה בדעתנו, אבל יש גם מקור מפתיע שיכול להציע תנאים אטרקטיביים – החסכונות הפנסיונים שלנו!

למאמר המלא >>

מה זה פנסיה בכלל?

פנסיה היא כלי חשוב המיועד להבטיח לך הכנסה לאחר שתפסיק לעבוד. במאמר זה נסקור את המוצרים הפנסיוניים הזמינים, נסביר מה קורה במצבים של אובדן כושר עבודה או פטירה, ונראה כיצד יש לנהוג כשמפסיקים לעבוד או עוזבים מקום עבודה. נתחיל בהסבר על המוצרים הפנסיוניים.

למאמר המלא >>

משכנתא הפוכה: הפתרון הפיננסי שיכול להציל את הפנסיה שלכם

תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם יוצאים לפנסיה. אחרי שנים של עבודה קשה, אתם סוף סוף יכולים ליהנות מהחיים, לטייל, לבלות עם הנכדים ולהגשים חלומות ישנים. אבל לפתע, מתגנב החשש האם החסכונות הפנסיוניים שלנו יספיקו? האם נוכל לשמור על רמת החיים שאנחנו רגילים לה?

למאמר המלא >>
שתפו את הפוסט:

הוסיפו חוות דעת

להוספת חוות דעת יש למלא את הטופס