מהפכת הבינה המלאכותית – הזדמנות פז לצמיחה כלכלית ולהשקעה!

אין ספק ששמעתם לאחרונה את המונח "בינה מלאכותית" או בקיצור AI חוזר שוב ושוב בחדשות, בשיחות ובמיוחד בעולם העסקים והטכנולוגיה. אך חשוב להבין שמעבר לבאזז התקשורתי, מדובר במהפכה של ממש שצפויה לשנות את פני הכלכלה העולמית בשנים הקרובות, ולהשפיע עמוקות על חיינו. אז הבה ננסה לפשט ולהסביר את התופעה, על השלכותיה האדירות והזדמנויות ההשקעה שהיא מזמנת.

ראשית, מה זו בכלל בינה מלאכותית? ובכן, בגדול מדובר ביכולתם של מחשבים "ללמוד" מנתונים, לזהות דפוסים, ולבצע משימות מורכבות שעד כה רק בני אנוש יכלו לעשות. החל מניתוח תמונות רפואיות לאבחון מחלות, דרך כתיבת טקסטים שלמים, ניתוח שווקים פיננסיים ועד נהיגה אוטונומית. ענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל, מיקרוסופט, אפל, אמזון ואנווידיה משקיעות מיליארדים בתחום, מתוך הבנה שמדובר בקפיצת מדרגה אדירה שתשנה את חוקי המשחק.

וזה מתחבר ישירות להשפעה על הכלכלה העולמית. הערכות של מומחים צופות שעד סוף העשור, השימוש הנרחב ב-AI יוביל לזינוק מדהים של 16 טריליון (!) דולר בתוצר העולמי. רק בארה"ב מדובר בתוספת צמיחה של 4 טריליון דולר. המשמעות היא יצירת הון, משרות ועסקים חדשים בהיקפים אסטרונומיים. פרודוקטיביות העובדים צפויה לעלות משמעותית, כאשר משימות רבות שכיום לוקחות ימים יתבצעו בשניות באמצעות מערכות AI.

אך כמובן שלצד ההתלהבות, שינוי מסדר גודל שכזה מעורר גם חששות. אחד הנפוצים הוא שרובוטים ואלגוריתמים מתוחכמים יגזלו מאיתנו את מקומות העבודה. ייתכן שבטווח הקצר נראה תחומים מסוימים שיצטמצמו. אבל בראייה היסטורית, כל מהפכה טכנולוגית דווקא הובילה ליצירת הזדמנויות חדשות. עם הכשרה מתאימה והתאמת כישורים, רוב האנשים ימצאו את מקומם בכלכלת ה-AI.

ובכלל, צמיחה כלכלית מואצת מביאה בדרך כלל לעלייה ברמת החיים. כשיותר כסף זורם במשק, נוצרות הזדמנויות חדשות לצרכנים ולעסקים, וגם הממשלות יכולות להשקיע יותר בתחומים חשובים כמו חינוך, בריאות ותשתיות. זהו מעגל קסמים חיובי שמזין את עצמו ותורם לשגשוג הכללי.

אז איך אנחנו כמשקיעים פרטיים יכולים להתמקם נכון מול מהפכת ה-AI ולקחת בה חלק? יש בעצם כמה דרכים עיקריות:

1. חשיפה למדדים רחבים כמו נאסד"ק או S&P500. ככל שהטכנולוגיה תתפוס תאוצה ותשפיע על יותר ויותר ענפים, המדדים המייצגים את החברות הגדולות במשק סביר שייהנו מהגאות.

2. השקעה בתעודות סל או בקרנות המתמחות בתחום ה-AI, כמו ROBO, BOTZ או THNQ. ישנן יותר ויותר אפשרויות כאלו המאפשרות השקעה ממוקדת בסל מניות רלוונטיות.

3. בחירת מניות ספציפיות של חברות מובילות בתחום.

4. ולא פחות חשוב – חשיפה לנושא במסגרת החיסכון הפנסיוני/פיננסי. בקופות הגמל, בקרנות ההשתלמות, קרנות הפנסיה ובפוליסות החיסכון ניתן להגדיל את הרכיב של מדד הנאסד"ק, שמכיל את מרבית החברות המשמעותיות בתחום ה-AI. כך נוכל ליהנות מצמיחת הענף בראייה של 10, 20 ואפילו 30 שנה קדימה.

לסיכום, התשובה המדויקת לשאלה איך להשקיע בבינה מלאכותית אינה פשוטה או חד משמעית. יש כמה אסטרטגיות אפשריות, החל מהשקעה רחבה במדדים ועד בחירת מניות ספציפיות, כל אחת עם יתרונות וחסרונות. אבל דבר אחד בטוח – זו מגמה שקשה ואף אולי מסוכן להתעלם ממנה.

ככל שנראה יותר ויותר אימוץ של AI בכל תחומי החיים והתעשייה, הרי שזינוק חד בפרודוקטיביות ובצמיחה כמעט בלתי נמנע. החברות שיידעו להטמיע ולהפיק ערך משמעותי מהטכנולוגיה, הן אלו שסביר שיובילו את הכלכלה העולמית בעשורים הקרובים. לכן מומלץ לכל משקיע באשר הוא, לברר, ללמוד ולשקול את הדרכים לקחת חלק במהפכה.

*חשוב להדגיש כי האמור במאמר זה אינו מהווה המלצה להשקעה, ונכתב על סמך דעתי האישית בלבד. כל החלטה על השקעה צריכה להתבצע לאחר מחקר מעמיק ובהתאם לנסיבותיו הספציפיות של כל אחד.

יש עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך;

חושבים לקחת את כספי הפנסיה שלכם בתור סכום אחד גדול במקום לקבל קצבה חודשית כל החיים?

יש לזה כמה פתרונות שיכולים לעזור לכם לשלם פחות מס. קודם כל, חשוב לזכור שכל שקל שתיקחו ככה יקטין את הקצבה החודשית העתידית שלכם. אז תחשבו טוב-טוב אם אתם באמת צריכים או רוצים את הכסף עכשיו במקום קצבה גבוהה יותר בעתיד.

למאמר המלא >>

שינויים משמעותיים צפויים בביטוחי הבריאות – מה חשוב לדעת?

כולנו מכירים את הדילמה – כשהילד חולה ויש צורך בבדיקה רפואית, האם לפנות לרופא המשפחה בקופת החולים או לנסות להשיג תור מהיר אצל רופא פרטי דרך ביטוח הבריאות? אך החל מ-1.6.2024, שינוי משמעותי בביטוחי הבריאות, אשר נובע מהחלטת ממשלה, עשוי להשפיע על ההתמודדות עם דילמות מסוג זה עבור רבים מאיתנו.

למאמר המלא >>

ביטוח חיים – בזבוז או מעשה של אהבה?

כשאנו חושבים על העתיד ועל האנשים היקרים לנו, אנו רוצים להאמין שנוכל תמיד להיות לצדם, לתמוך בהם ולדאוג להם. אך המציאות לעתים טופחת על פנינו, ומזכירה לנו כי החיים יכולים להשתנות בן רגע. לכן, אחת ההחלטות החשובות שעומדות בפנינו היא האם לרכוש ביטוח חיים, ובאיזה היקף. האם מדובר בהוצאה מיותרת, או שמא זהו מעשה של אהבה ואחריות כלפי המשפחה?

למאמר המלא >>

כלים שימושיים לבדיקה ולניהול של ביטוחים וחסכונות פנסיוניים

קורה לא אחת שאתם מוצאים עצמכם אובדי עצות ומלאי ספקות באשר לפרטי הפוליסות והיקפי החיסכון הפנסיוני שצברתם. אין צורך להילחץ או להיוותר בחושך. בכתבה הקרובה נחשוף בפניכם מבחר רחב של אמצעים דיגיטליים שעשויים להעצים משמעותית את כושר הניהול והבקרה שלכם על ממונכם וביטוחיכם.

למאמר המלא >>

מקסום החיסכון הפנסיוני לבעלי ובעלות שכר גבוה – אסטרטגיות לעתיד פיננסי איתן

החיסכון הפנסיוני מהווה נדבך מרכזי בתכנון העתיד הכלכלי של כל אדם, אולם עבור בעלי שכר גבוה, בניית תיק פנסיוני אופטימלי עשויה להיות אתגר מורכב במיוחד. על אף שההכנסה הגבוהה מאפשרת הפרשת סכומים גבוהים יותר מדי חודש, ישנן מגבלות רגולטוריות, ריבוי מסלולים ואפשרויות, והשלכות ארוכות טווח של ההחלטות הפיננסיות שיש לקחת בחשבון. התמודדות עם סוגיות אלו מעוררת לא פעם תחושות של חשש ואי-ודאות, לצד רצון לעתיד כלכלי.

למאמר המלא >>
שתפו את הפוסט:

הוסיפו חוות דעת

להוספת חוות דעת יש למלא את הטופס