איך לחשב את גובה הפנסיה העתידית שלכם

רבים מאיתנו חושבים על העתיד הכלכלי ותוהים - כמה כסף נקבל כשנפרוש לפנסיה? התשובה לשאלה זו תלויה במספר גורמים המשפיעים על החיסכון הפנסיוני ועל הקצבה שנקבל בסופו של דבר.

ראשית, בואו נבין איך מחושבת קצבת הפנסיה החודשית בקרנות הפנסיה החדשות. הנוסחה היא פשוטה:

קצבה חודשית = סכום החיסכון הצבור / מקדם הקצבה

לדוגמה, אם צברתם בחיסכון הפנסיוני מיליון ש"ח ומקדם הקצבה שלכם הוא 200, תקבלו קצבה חודשית של 5,000 ש"ח.

אז מה משפיע על הסכום שתקבלו בפנסיה? הנה כמה גורמים מרכזיים:

1. גיל תחילת החיסכון

ככל שתתחילו לחסוך מוקדם יותר, כך גדלים הסיכויים להגיע לפנסיה עם צבירה משמעותית. אם תתחילו לחסוך מאוחר יותר, תצטרכו להפריש סכומים גבוהים יותר בכל חודש כדי להשיג את אותה רמת פנסיה הדומה לשכר שלכם בפועל לפני הפרישה.

2. סכום ההפרשה החודשית

ניתן להגדיל את ההפרשה לפנסיה בהפקדה עצמאית מעבר למינימום הקבוע בחוק. בנוסף, קיים גם מוצר נוסף בשם גמל להשקעה, שמציע מספר יתרונות:

* הכסף שלכם מושקע בשוק ההון וצובר תשואות

* הכסף תמיד נזיל

* מגיל 60 ומעלה ניתן להעביר את הכספים לקצבה ללא מס, גם על הרווחים

3. גיל קבלת תשלומי הפנסיה

אם תבחרו לדחות את קבלת הפנסיה מעבר לגיל הפרישה הרשמי, הסכום שתקבלו יהיה גבוה יותר. זאת מכיוון שהחיסכון שלכם ימשיך לצבור ריבית, ויתחלק על פני תקופה קצרה יותר.

4. מקדמי הקצבה

מקדם הקצבה הוא מספר שקובע את גובה התשלום החודשי שתקבלו מתוך הסכום הכולל שחסכתם. הוא מחושב על סמך הערכה של תוחלת החיים הממוצעת ומספר חודשי הפנסיה הצפויים. ככל שהמקדם גבוה יותר, הקצבה החודשית תהיה נמוכה יותר, מכיוון שהסכום הכולל מתחלק על פני יותר חודשים.

חשוב לציין שמקדם הקצבה אינו קבוע ועשוי להשתנות עד ליום הפרישה שלכם על סמך שינויים בתוחלת החיים, מגדר הפורש וגיל הפרישה בפועל. כיום, לגבר פורש בגיל 67 המקדם הוא בסביבות 200.

המקדם קובע את גובה הקצבה על סמך הערכת תוחלת חיים, אך אם תנצחו את הסטטיסטיקה ותחיו עד 120, הקצבה תשולם לכם עד יומכם האחרון.

בנוסף, אנו לא יודעים בוודאות מה יהיה סכום החיסכון הסופי שיצטבר – הוא מושפע מתשואות, משיכות כספים, תקופות אבטלה ועוד. במציאות, קשה מאוד לצפות במדויק מה תהיה הקצבה שלנו בעתיד. ניתן רק להעריך.

לסיכום, ההמלצות העיקריות הן:

– התחילו לחסוך כמה שיותר מוקדם

– חסכו מעל המינימום הקבוע בחוק והגדילו את ההפרשות ככל הניתן

– בצעו הערכה לפנסיה העתידית בעזרת מחשבון פנסיה

אם ברצונכם לקבל הערכה אישית של גובה הפנסיה העתידית שלכם, השתמשו במחשבון פנסיה אונליין, כמו זה של חברת מגדל.

זכרו, מדובר בהערכות בלבד. עם זאת, התחלת חיסכון מוקדמת, תכנון, ומודעות חשובים להבטחת העתיד הכלכלי שלכם!

זקוקים להערכה וייעוץ נוספים? מוזמנים לפנות אליי ע"י השארת הפרטים ואחזור אליכם.



 



יש עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך;

השפעות החקיקה על גיל הפרישה בישראל והשוואה למדינות אחרות

בישראל, גיל הפרישה הרשמי עומד כיום על 67 שנים לגברים ו-62 שנים לנשים, עם תוכנית להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-65 עד לשנת 2032. שינויי חקיקה בנושא גיל הפרישה הם נושא משמעותי שמשפיע על חיי הציבור הרחב, במיוחד בתקופה שבה תוחלת החיים עולה ותקופות הפנסיה מתארכות. במאמר זה נסקור את

למאמר המלא >>

שינויים מרכזיים בתחום החיסכון הפנסיוני בקיץ 2024

בקיץ 2024, תחום החיסכון הפנסיוני בישראל חווה שינויים משמעותיים בעקבות רפורמת הפנסיה החדשה שהחלה ב-1 ביולי 2024. רפורמה זו נועדה לשפר את השקיפות, להפחית עלויות ולספק לחוסכים שליטה רבה יותר על החיסכון הפנסיוני שלהם. במאמר זה נסקור את השינויים המרכזיים שהתרחשו בתחום. רפורמת הפנסיה 2024 הרפורמה החדשה מביאה עימה מספר

למאמר המלא >>

הלוואה ממוצרים פנסיוניים – האופציה שכדאי להכיר

רבים מאיתנו מוצאים את עצמם מדי פעם בצורך בהלוואה, בין אם זה לרכישה משמעותית, שיפוץ הבית, או סתם לצורך גישור על תקופה מאתגרת. אבל איפה כדאי לקחת הלוואה? הבנקים הם כמובן האופציה הראשונה שעולה בדעתנו, אבל יש גם מקור מפתיע שיכול להציע תנאים אטרקטיביים – החסכונות הפנסיונים שלנו!

למאמר המלא >>

מה זה פנסיה בכלל?

פנסיה היא כלי חשוב המיועד להבטיח לך הכנסה לאחר שתפסיק לעבוד. במאמר זה נסקור את המוצרים הפנסיוניים הזמינים, נסביר מה קורה במצבים של אובדן כושר עבודה או פטירה, ונראה כיצד יש לנהוג כשמפסיקים לעבוד או עוזבים מקום עבודה. נתחיל בהסבר על המוצרים הפנסיוניים.

למאמר המלא >>

משכנתא הפוכה: הפתרון הפיננסי שיכול להציל את הפנסיה שלכם

תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם יוצאים לפנסיה. אחרי שנים של עבודה קשה, אתם סוף סוף יכולים ליהנות מהחיים, לטייל, לבלות עם הנכדים ולהגשים חלומות ישנים. אבל לפתע, מתגנב החשש האם החסכונות הפנסיוניים שלנו יספיקו? האם נוכל לשמור על רמת החיים שאנחנו רגילים לה?

למאמר המלא >>
שתפו את הפוסט:

הוסיפו חוות דעת

להוספת חוות דעת יש למלא את הטופס